User
Password

Geju kultūra / 40


teleny | 07.12.2006. - 00:05:39 | Views: 32301

Latvijā, atšķirībā no citu valstu geju portāliem, nav sadaļas >>geju kultūra<<, kurā varētu uzzināt gan par mums interesējošām geju grāmatām, filmām, gan par aktuāliem kultūras pasākumiem Latvijā, kas saistīti ar geju tematiku.
Piedāvāju izmantot šo diskusiju, lai dalīties ar informāciju par visām šīm lietām. Administrators apsolīja, ka varētu arī izveidot jaunu sadaļu, ja būs daudz informācijas.
Lūgums izmantot citas diskusijas jokiem, lai šī paliktu pārskatāma tieši šim tēmu lokam.
Replies (142)
123456...8
trevor | 11.12.2006. - 20:13:15

venuss, nu bet protams, a geju kultūra ir. Ikvienā darbā, teātra izrādē, utt... un tā joprojām galvenais ir cilvēku attiecības. Un ikvienās attiecībās seksualitāte laužas uz āru.
trevor | 11.12.2006. - 20:20:59

grifs, bet tie heteroseksuāļi tomēr izskatās pēc ķēmiem. NAv harmonisks tēls. Es piemēram varu atšķirt tādus no gejiem.
deryl | 11.12.2006. - 20:26:58

Teleny- tas , ka Tu Vailda Dorianā sakati ko gejisku nebūt nepadara šo darbu tādu un pieskaitāmu... ar nagiem pievilkt var da jeb ko! Narcisms?! Sorry- atsevišķu īpatņu būtība... tik pat labi metroseksuāļu ikona!
teleny | 11.12.2006. - 21:45:26

deryl, Dorianu vajag lasīt kontekstā. Es uzskatu, ka tikai ja izlasīsi vēl Oskara Vailda un viņu draugu uzrakstīto homoerotisko kopdarbu ar nosaukumu "Teleny, or the Reverse of the Medal" redzēsi the whole of "The picture". Šī otrā grāmata nav partulkota latviešu valodā, tomēr var viņu dabūt citas valodās. Atradu arī internetā e-grāmatas formatā:
http://www.diesel-ebooks.com/cgi-bin /item/parent-1596541601



deryl | 11.12.2006. - 22:02:39

Nelasu grāmatas digital formātā. Izdrukātas ne tik !Atkārtošos, bet kontekstu var atrast da jebkur...tikai meklē. Katrs redz to, ko vēlas redzēt. Runājot par gay kultūru- taču ne jau homoseksuāls autors padara to vai citu "gara" darbu par pieskaitāmu, tieši āpat kādas ļoti šauras sabiedrības grupas izpausmes ne tik. Domā plašāk... (no hard feelings).
blondaizgreex | 11.12.2006. - 22:05:12

kultūra un māksla ļoti saista, un jo atšķirīgāka, jo īpašāka, manuprāt..
teleny | 11.12.2006. - 22:16:50

katrām savi uzskati. Vēl saite uz šo grāmatu krievu valodā:
http://az.gay.ru/books/erotics/telen y_2005.html
teleny | 11.12.2006. - 22:35:23

Русская гей-проза 2006

"Русская гей-проза 2006" - первое за последние десять лет издание короткой прозы беллетристов, в центре внимания которых мужчины и подростки во власти "любви небесного цвета". Книга - всего лишь второй опыт антологии подобного рода на русском языке с 1993 года. В нее вошли как новые произведения, так и уже публиковавшиеся в литературных альманахах, журналах и Интернете в начале 2000-х годов.

Фактически "Русская гей-проза 2006" подводит итог отечественной гей-литературы конца XX и первых лет XXI века. Большинство рассказов публикуется впервые. Их авторы не скрывают, а порой, напротив, подчеркивают свою гомосексуальность и в жизни, и в творчестве.

В сборник свои произведения представили такие хорошо известные ЛГБТ-публике писатели, как Дмитрий Бушуев, Вадим Калинин, Сергей Вервольф, Маргарита Шарапова и другие.

АВТОРЫ СБОРНИКА

Валерий Бондаренко
Дмитрий Бушуев
Сергей Вервольф
Андрей Гончаров
Вадим Калинин
Александр Кириченко
Евгений Кончаловский
Константин Кропоткин
Виталий Лазаренко
Сергей Милкин
Ярослав Могутин
Геннадий Нейман
Тиль Тобольский
Маргарита Шарапова
Влад Юркун
М.: ООО "Квир". 2006, 211 стр., 999 экз., ISBN 5-91108-007-9.

(c) gay.ru
teleny | 11.12.2006. - 23:05:18

no www.literature.lv:

Kā varētu iezīmēt Kārļa Vērdiņa (1979) koordinātes latviešu dzejas izplatījumā? Šobrīd viņš ir spilgtākais un poētiski gatavākais jaunākās (ap 1997. gadu debitējušās) dzejas paaudzes pārstāvis. Jau ar pirmo krājumu "Ledlauži" (2001) bija skaidrs, ka tā ir labākā gada debija [...] Kritikas pozitīvais novērtējums, atzīstot autora spožās stilizētāja spējas, prasmi rīkoties ar valodu, negaidītas reminiscences par latviešu dzejas klasiku, liecina, ka mūsu dzejas zvaigznājam jāpieskaita klāt vēl viens spīdeklis. Tagad no paša autora atkarīgs, vai tas pieņemsies spožumā vai, izsmēlis savas rezerves, nodzisīs. Šobrīd, šķiet, Vērdiņa nākotnes perspektīvas ir visai daudzsološas [...] Savā ziņā (var) Kārli pieskaitīt tādiem lieliskiem stila meistariem latviešu dzejā kā Ē.Ādamsons, V.Grēviņš, J.Rokpelnis un M.Melgalvs u.c.
Un visbeidzot – mazliet sensacionālais fakts, ka Vērdiņa dzejā mīlas objekts nepieder pie pretējā dzimuma. Šai ziņā Kārlis ir latviešu lirikas pionieris (tikai vēlāk parādās P.Zirnīša un R.Bargā dzejas krājumi ar tādu pašu ievirzi). Varbūt tādēļ Vērdiņa dzejā tik izteikts ir erotiski ķermeniskais aspekts, kas krāšņi saplaukst fiziskās tuvības metaforās.[...] Tomēr ir daži dzejoļi, kas pāraug "citādības" robežas un sasniedz kādu vispārcilvēcīgu atklāsmi, kas stāv pāri vecuma, dzimumpiederības, seksuālās orientācijas ierobežojumiem. Par tādiem dzejoļiem var uzskatīt "Veras durvis (..)","Rupja auduma kreklā (..)", "Un mūsu pēdējā rītā bija tik gaišs (..)", "Nakts Pārdaugavā".
Līdz ar to var teikt, ka Kārlis Vērdiņš ir pašā ceļa sākumā un šis ceļš ir visnotaļ cerīgs.

(c) Latvijas Literatūras centrs
trevor | 12.12.2006. - 00:06:59

deryl? Ikvienam darbam ir savs , kā lai to latviski pasaka - background, un tātad, lai tu saprastu, ko īsti autors ir gribējis pateikt, tev ir jāiedziļinās autora biogrāfijā, jāuzzin, viņa laika vēsturiskie fakti. Tieši šo triku vēl lieliskāk izmantoja disidenti sociālisma laikos, kad nevarēja rakstīt to, ko vēlas. Tikai tajos papildus visam vēl dikti daudz simbolismu.
Oskars Vailds vispār bija dīvaina personība. Viņu fascinēja varonis, kurš pašuzupurējas. Tādas bija arī viņa intīmās attiecības.
grifs | 12.12.2006. - 08:08:40

Venus? Kas ir slikts, ja cilvēki izceļ savu identitāti? te ir runa par cilvēku kopumu. Gluzi kā mēs piemeklejam sev piemērotu oriģinālu apgērbu, ta kultūra ir tas, kas kādu cilvēku grupu atšķir no citas. Nu piemēram - kapēc tad būtu jātaisa tāda Hip-Hop kultūra? Kāpēc ir metālistu kultūra, kāpēc ir skinhedu kultūra (vai drīzak tās iztrūkums)? Tā jau nav tukša izkārtnīte, bet gan vesela dzīves filosofija tam visam apakšā.
deryl | 12.12.2006. - 10:49:27

Man tagad tiks pasniegts īsais ievadkurss literatūrā? ;) Nav nepieciešams- esmu izglītojies! :)
teleny | 12.12.2006. - 12:24:50

Izglītojies nelasot grāmatas?... :))))
deryl, ban!Turpmāk tavs spams tiks dzēsts.
Un arī visiem pārējiem atgadinu, ka šī "diskusija" nav domāta ka diskusija, bet ka neeksistējošas kultūras sadaļas aizvietojums. Ja Tev ir informācija - ieraksti. Ja nav - čato citā diskusijā. Punkts.
trevor | 12.12.2006. - 20:55:31

grifs, tomēr ar seksuālo orientāciju vien nepietiek, lai pieskaitītu homoseksuāļu subkultūrai. es pilnīgi piekrītu tavam apgalvojumam , ka kultūra ir dzīves filozofija . Ļoti filozofiska doma :) Bet nu tas tā ir.
Vai kāds nezin, vai Latvijā eksitē autori, kas raksta homoseksuāļu mīlas liriku? Neesmu lasījis dzeju, kur autors, vīrietis, būtu apjūsmojis otru vīrieti, apliecinājis ar apcerīgiem vārdiem mīlestību pret savu vīrieti.
venuss | 12.12.2006. - 21:23:10

Ir viena laba gŗamata par šo tēmu , kuru droši vien neviens nav lasījis . Tā ir vācu rakstnieka Tomasa ( varbūt Heinriha) Manna grāmata "JŪTU MULSUMS" . Ļoti interesanti aprakstīts kā viens slavens profesors netiek galā ar savām homoseksuālajām jūtām . Tā izdota labi pasen , bet kaut kur jau droši vien ir dabūjama .
teleny | 12.12.2006. - 22:58:04

trevor, par latviešu homoseksuāļu mīlas liriku tikko esmu rakstījis... :)
teleny | 12.12.2006. - 23:23:48

Bet ja runājam par divu izciļu homoseksuaļo dzejnieku mīlēstību, tad jaskata filmu "Total eclipse". Šī filma ir par Artura Rembo (Artur Rimbaud) un Pola Verlēna (Paul Verlain) attiecībām. Varbūt nevisi zin, ka tajā debitēja Leonardo Di Kaprio jaunā geja Artura Rembo lomā.
trevor | 13.12.2006. - 02:35:59

Starp citu, pa LTV7 šad tad rāda homoseksuāļu filmas. Tas ir nepopulārākais kanāls, tāpēc arī tajā televīzija atļaujas nedaudz vairāk brīvības.
Es tur vismaz 5 filmas par homoseksuāļu tēmu esmu redzējis. Tikai nosaukumus gan prātā paturēt nespēju. Kaut kur pierakstīju, bet kas zin, kur. Visvairāk prātā palika autobiogrāfiska filma par izcilu peldētāju, kurš bija gejs. Ģimenē viņš bija nepieņemts, bet izsitās dzīvē. Tomēr saskārās ar savtīgiem un egoistiskiem cilvēkiem. Viņš iemīlējās vispirms sava vecuma puisī, ar kuru bija pasakainas attiecības, bet tas vienu dienu aizgāja prom. Nākamās attiecības bija viņam liktenīgas. Tās bija ar vecāku vīrieti, kurš viņu ne tikai krāpa, bet arī izmantoja. Viņš bija šā puiša menedžeris, bet beigu beigās gribēja atsavināt visu puiša īpašumu. Kad tas puisis saprata, ka viņu krāpj, mājās sākās skandāls. Izrādījās, ka viņa vīrietis notriec naudu izpriecās. Tajā vakarā vīrietis viņu izvaroja . Un kā izrādās, viņš bija inficēts ar HIV . Tālākais scenārijs būtu saprotams, izņemot to, ka tas puisis pameta profesionālā peldētāja karjeru un pievērsās rakstniecībai un dzīvoja vēl ilgus gadus.
Teleny, tev būtu jāzin, kas tā par filmu. Vismaz es tā ceru. Tad noteikti es kaut kur pacenstos uzmeklēt.
grifs | 13.12.2006. - 08:51:01

trevor... hm... ir loti grūti spriest spriest, kur sākas kultūras robežas. Kā jau te minēja, ja mēs kultūra ieskaitam arī mūsu uzvedību un tamlīdzīgas lietas, kas arī izriet no kādas filosofijas, tad mēs visi piederam pie kādas kultūras. Nu piemēram - ikviens Latvijas cilvēks, pat ja viņš ir bomzīts, sevi var pieskaitīt pie rietumu kultūras, jo ar šo filozifiju tiek attistīta mūsu valsts.
bet kas attiecas uz dzeju, tad nu gan tev vajadzētu zina, ka reti kurs vīrietis vispār raksta dzeju. Vel jo mazāk to dara heteroseksuāļi. savukārt man dzejošana nav tik tuva tapēc mans izteiksmes veidz ir proza.
Un man liels prieks par LTV7. Tiesa, es to biezi neskatos, tāpēc grūti man spriest par tām filmām, jo neesmu tās redzējis, tomēr jāatzīst, ka tavs atstāsts šķiet ļoti interesantas filmas scenārijs. Taču gluži kā jau pieminētā Pilnā aptumsuma filma, izklausās, ka tās LTV filmas ir ar nedaudz traģisku noskaņu un tas tādai izklaidei laikam ne īpaši neder. Man pašam ir ļoti daudz homoseksuālās tēmas filmu, kuruas protams lielāka daļa ir filmētas ASV un Lielbritānijā, bet savā kvalitātē neizceļas ar augstu mākslinieciskumu, taja pat laikā tie stāsti ir tādi vienkarsi, jestri un ar laimīgām beigām parasti. Dažkārt šādos projektiņos iesaistās arī dažas pazīstamās filmu zvaigznes, kas manās acīs ceļ šo zvaigžņu vērtību un cieņu pret tām. Un tad man tev sāja jautajumā jāpiekrīt, ka homoseksualitāte vien gluži nenozīmē piederību pie šīs kultūras, savukārt heteroseksuāls aktieris tajā dos ļoti lielu ieguldījumu.
venuss | 13.12.2006. - 12:15:11

Grif ! Gribas pateikt dažas domas par atšķirībām kultūrā , apģērbā uzvedībā . Atšķirības vienmēr bijušas un būs , un tās mēs parasti pamanām un ievērojam , bet vai tās vajadzētu tik ļoti uzsvērt ? Tā jau veidojas konflikti . Ja kāds uzsver savu atšķirību ģērbšanās stilā un manierē , tad reizēm viņš uzsver savu materiālo pārākumu un iespējas pret pārējiem . Ja skolā atnāk kāds biezo bērniņš un lielās ar savu jauno mobilo telefonu vai ar tēva autiņu ? Un viskrasāk , manuprāt šī atšķirības uzsvēršana izpaužas tieši religījā . Visiem it kā viens dievs , bet cik nav konfesiju un sektu . Un katram sava taisnība un bībele , korāns vai vēl nezin kas . Un tās atsķirību uzkurināšana teizēm noved pie lieliem konfliktiem . Nu par ko gan cīnās vienas taurtas pārstāvji Šiiti un Sunnīti Irākā ? Ko nav sadalījuši luterāņi un katoļi Īrijā .
Es nekādā gadījumā neesmu pret atšķirībām un par pilnīgu nivelēšanu , bet gan tikai pret to uzspīlētu uzsvēršanu .
Nez vai būs labi ja homo sitīs pie krūtīm un lielīsies : re , re , cik laba grāmta un to ir sarakstījis "mūsējais " . Un hetero savukārt pretī ar to pašu argumentāciju .
123456...8
© Gay.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Contacts  |   Advertise  |   Terms of Service  |  Privacy Policy  |  

Our website uses cookies. If you continue navigating we consider that you accept their use.