User
Password

Geju kultūra


teleny | 07.12.2006. - 00:05:39 | Views: 32257

Latvijā, atšķirībā no citu valstu geju portāliem, nav sadaļas >>geju kultūra<<, kurā varētu uzzināt gan par mums interesējošām geju grāmatām, filmām, gan par aktuāliem kultūras pasākumiem Latvijā, kas saistīti ar geju tematiku.
Piedāvāju izmantot šo diskusiju, lai dalīties ar informāciju par visām šīm lietām. Administrators apsolīja, ka varētu arī izveidot jaunu sadaļu, ja būs daudz informācijas.
Lūgums izmantot citas diskusijas jokiem, lai šī paliktu pārskatāma tieši šim tēmu lokam.
Replies (142)
1234...8
teleny | 07.12.2006. - 00:11:55

Iesākumam piedāvāju ieskatīties citu valstu geju portālu kultūras informācijas sadaļās:

http://community.middlebury.edu/~mos s/RGC.html
http://gay.art.pl/
http://www.gay-web.de/kultur/index.s html
http://www.glbtq.com/subject/literat ure_a-b.html
trevor | 08.12.2006. - 20:35:55

teleny, tu tiešām domā, ka mūsu valstī ir geju kultūra? Kādā izpratnē tu to domāji? Starp pārējām subkultūrām homoseksuāļu ir ļoti apslēpta, eksistē neitrāli.
Ja tu kultūru domā kā kultūras pasākumus, tad informācija tiek publicēta portālā cik nu bieži pie mums notiek.
venuss | 08.12.2006. - 20:55:40

Nu nezinu vai var runāt par īpašu geju kultūru . Ka ir daudz geju kultūras darbinieku vēwl nenozīmē ka tas ir īpašs novirziens . Mieklandžaelo , Pazolini , Viskonti , Čaikovskis , Bairons , Viktjuks , Navratilova , Moresmo - tās ir individualitātes , ģēniji , talanti , kuri iekļaujas kopējā kultūrā un neveido kaut ko specifisku tikai gejiem ( homo) piemītošu .
leonora | 08.12.2006. - 20:58:41

a man gan liekas, ka nau nekādas geju kultūras.
Ir tikai homoseksualitātes tēma mākslā.
emciks | 08.12.2006. - 20:58:55

Un protams pat Aristotelis arii bija muuseejais ;)
venuss | 08.12.2006. - 21:05:08

NU varētu jau verselu sarakstu sastādīt ar talantiem un ģēnijiem , bet gribas piekrist Leonorai .
rendija | 08.12.2006. - 21:10:08

Vardām kultūra ir plašāks saturs nekā tikai māksla. Iz sociologijas viedokļa.
costeek | 09.12.2006. - 00:18:40

гей комьюнити. гей СУБкультура (я не назвал бы это так громко).первое имеется у нас. из-за поверхносного отношения первых второе у нас ещё не скоро родится.. что-то наподобии субкультуры есть, но как-то вяло.. сами "субкультуристы" незаинтересованны в рзвитии онной. то-ли несерьёзные они (зачастую, но не в основном!), то ли не желают жизнь строить, а лишь на готовенькое в европу...
trevor | 09.12.2006. - 01:45:40

Geju subkultūru tomēr ir iespējams izdalīt. Ja to analizē ar kultūras kodola koncepcijas palīdzību. Šo kodolu sastāda mūsu sociālās grupas vērtības un ideāli, mūsējie pamatpriekšstati par reliģiju, cilvēku , sabiedrību un apkārtējo pasauli, kā arī mums raksturīgākie darbības modeļi un normas.
Runājot par Mikelandželo, nav viennozīmīgi pierādīta viņa homoseksualtāte. Protams, lielākā daļa uzskata, ka viņam bijušas seksuālas tieksmes pret abiem dzimumiem, tomēr, tā kā viņš bija pārliecināts katolis pēc būtības, viņš par šo tieksmi esot pārdzīvojis un to apspiedis, pretēji L. da Vinči brīvajiem uzskatiem. Šie abi mākslinieki, lai kas arī būtu pēc orientācijas, deva ieguldījumu dominējošajā kultūrā, nevis homoseksuāļu subkultūrā.
Viena lieta, ko es pārmetu homoseksuāļiem ir pārlieku lielā L. da Vinči reklāma. Liela daļa mākslinieku un mākslas zinātnieku pasaulē, kā zināms , ir homoseksuāļi, un tieši viņi ir vainīgi pie tā, ka darbs, kas pēc savas būtības ir lielisks, tomēr tehniskā izpildījuma ziņā ne ar ko īpaši neatšķiras no citiem Renesanses mākslinieku darbiem, un piedevām ir idejiski pliekans, tiek padarīts par visslavenāko darbu tikai tāpēc, ka da Vinči bija gejs. Vēl lielāku reklāmu tam darīja kaut kādi kretīni, kas paziņoja, ka Leonardo ir transvestīts - Mona Liza.
venuss | 09.12.2006. - 13:33:10

Nu tas jau sen zināms fakts , ka liela nozīme ir reklāmai , pašslavināšanai , pēc principa - es tevi un tu mani . Sevišķi spilgti tas izpaužas mūzikā , kur vienas tautības mūziķi tiek slavināti visos veidos , un gandrīz visi šīs tatības pārstāvji tiek pielīdzinati ģēnijiem . Kad tuirpat blakus ir ļoti daudz talantīgu mūziķu , kuri paliek ēnā nepietiekošas reklamēšanas dēļ .
bollocks | 09.12.2006. - 14:09:26

hehe, nekad nebūtu domājis, ka vienā loģiskā teikumā iespējams savietot baironu ar moresmo! :-P
rendija | 09.12.2006. - 14:18:06

Geju subkultūru tomēr ir iespējams izdalīt. Ja to analizē ar kultūras kodola koncepcijas palīdzību. Šo kodolu sastāda mūsu sociālās grupas vērtības un ideāli, mūsējie pamatpriekšstati par reliģiju, cilvēku , sabiedrību un apkārtējo pasauli, kā arī mums raksturīgākie darbības modeļi un normas.



Tur jau ir tā lieta, ka mēs esam vēl prentalajā fāzē. Mūsu subkultūra ir vāji izteikta, tikko manāma. Mums nav vienotu ideālu un vērtību.
Latvijā makslinieks lielākus panākumus var gūt integrējoties heteroseksualaja vidē, nevis ārpus tās. Tirgus tendences nosaka virzienu. Reti kurš būs gatavs radīt nekomerciālu mākslu. Īpaši jau homosex vidē, kur nauda līdzinās potencei.
amira | 09.12.2006. - 16:20:07

Gey kultūrā Latvijā nav attīstīta! Pie tās ir daudz jāstrādā, bet ārzemēs viss savādāk! :(
trevor | 09.12.2006. - 20:19:45

Ir grūti kaut ko sākt LAtvijā. Būs jāsaskaras ar ļoti lielu pretestību no heteroseksuālās sabiedrības puses. Kaut vai ar to, ka var tikt atteiktas telpas izstādēm, pasākumiem. Varbūt nav prātīgi visu sasteigt, bet gan jāgaida mūsu sabiedrības domāšanas metamorfoze uz eiropeisko. Kā nekā cilvēki aktīvi ceļo apkārt, un jaunā paaudze būs redzējuī citās zemēs, ka homoseksuāļi nekož un neuzglūn no tumšiem stūriem izvarot, bet gan ir normāli cilvēki, kas uzdrīkstas dzīvi sev un citiem darīt krāsaināku.
Protams, gribas jau lai arī LAtvijā varētu justies tikpat brīvs ā citās Eiropas zemēs, bet es uzskatu, ka nav īsti prātīgi nesagatavotajai sabiedrībai censties uzspiest viņiem nepieņemamas lietas.
teleny | 09.12.2006. - 22:03:06

Visos jūsu rakstos lasāma tikai bēdāšanās, ka nekas nenotiek, ka esam prenatālā stadijā un neviens neko nedara. Un tajā pašā laikā neviens no jums nav dalījies NE AR VIENU informāciju par Jums zināmiem mākslas darbiem: filmām, grāmatām vai pasākumiem Latvijā, kas ir saistīti ar geju tematiku...

"Ja tu kultūru domā kā kultūras pasākumus, tad informācija tiek publicēta portālā cik nu bieži pie mums notiek." Trevor, jā tu patiešām tā domā, tas mani tikai pārliecina par šīs sadaļas nepieciešamību.

Manuprāt, daudzi padsmitnieki, kas sāk izjust, ka viņi atšķiras no saviem vienaudžiem meklē informāciju par filmām, grāmatām, teātra izrādēm, kas tuvinātu viņiem šo pagaidām svešo un parasti atbaidošo pasauli. Šāds gids arī nepieciešams žurnālistiem, kas sakarā ar katru kārtējo praidu sāk interesēties par geju dzīvi; geju un lezbiešu radiniekiem, paziņām, kas grib izprast savus tuviniekus. Beidzot mums pašiem, lai sagatavotu mums tuvos cilvēkus mūsu "coming out-am", vai vienkārši uzzināt par kādu filmu vai izrādi, ko ir vērts apskatīt, kas runātu par mūsu dzīvi un ar kuru varoņiem varam identificēties. Protams, vispirms visi tie ļaudis meklē šo informāciju internetā. Ienāk gay.lv un ko redz? Ziņas no „karalauka” un seksspakalpojumu reklāmas. Un jūs pēc visa tā esat pārsteigti par sabiedrības attieksmi pret mums? Es kaut kā neesmu.
Ufff!..
Tātad sākam.

Jauniešiem šobrīd varu ieteikt aiziet uz jauniešu lugu, ko latviešu autors (pats arī ļoti jauns) uzrakstīja saviem vienaudžiem. Tā ir "Artis klusē, Alise klusē", ko var redzēt klubā DEPO. Sižetā heteroseksuāls Artis dodas ceļojumā kopā ar Alisi, kas ir lezbiete. Viss notiek Latvijā. Ceļā viņi apspriež visādas problēmas, ieskaitot viņu atšķirīgās seksuālās orientācijas. Jo vairāk jauniešu to redzēs, jo lielākas cerības, ka nākošā paaudze reaģēs uz citādi „milējošiem” daudz civilizētākā veidā, nekā pašreiz. Tuvākā informācija par kartējām izrādēm teātra TT mājas lapā: http://www.teatristt.lv

Esmu arī novērojis, kā daudzi geji nezin, ka Latvijas grāmatnīcu plauktos ir dažādas grāmatas latviešu valodā, kuras ir par "netradicionālo" mīlestību. Tās, galvenokārt, izdod apgāds Atēna.
Izdevēji, literāti! Te Jums vieta, kur var informēt mērķauditoriju par publicēto geju literatūru. Ziemassvētki tuvojas!

Un vēl: ja vēl kāds uzrakstīs, ka Latvijā nekas nenotiek un nenotiks, un vispār tikai jāiet un jāpakaras, un labāk neko nedarīt, bet ja arī kaut kas notiek, tad labāk par to nedzirdēt, tad brīdinu, ka izmantošu savas diskusijas iniciētāja tiesības un šīs ziņas vienkārši dzēsīšu nost. Šis nav bēdu forums, bet kultūras informācijas apmaiņas platforma.
Gaidām informāciju par pasākumiem, ka arī jūsu recenzijas par izlasītām grāmatām, redzētām filmām, izrādēm un izstādēm.
trevor | 09.12.2006. - 23:55:13

Es tev piekrītu, ka dažas grāmatas tik tiešām ir. Tomēr tās pašas ne visas interesantas. Lielākā daļa no tamlīdzīgas literatūras, un homoseksuāļu romāniem nemaz vēl nav pārtulkoti latviešu valodā. Varētu uzrakstīt projektu un dabūt ES finansējumu, ja vien atrastos vismaz daži tulki,ne obligāti homoseksuāļi, bet vēlamāk, kas vēlētos dot ieguldījumu mūsu kultūrā.
trevor | 10.12.2006. - 00:01:54

Es vēlētos uzdot jautājumu, cik daudzi no mūsu vidus aizraujas ar grāmatu lasīšanu un regulāri pērk grāmatas? Jo man pat šķiet, ka ir pārāk maz interesentu, kas arī būtu kultūras produktu patērētāji.
teleny | 10.12.2006. - 00:11:24

Grūti lai viņi pirktu grāmatas par kuram nav nekādas informācijas. Kādas esi lasījis Tu?
amira | 10.12.2006. - 01:54:17

Es zinu, ka ir viena geju grāmata D.Keningems "Mājas pasaules malā" .

Un esmu redzējusi lesbian filmas: "D.E.B.S." , " When night is falling", "But i’m a cheerleader", "The hot chick",
"Wild thinks 1/2/3", "Imagine me and you", "When the truth live", un "Better than Chocolate".
Visvairāk patika - "Better than Chocolate" un " When night is falling"! :)~
Vēl gribētu noskatīties "Bound"... žēl, ka pagaidām nekur viņu nevaru atrast... :(
amira | 10.12.2006. - 01:58:20

Es, piemēram, daudz lasu ( tas man ir vajadzīgs gan mācībās, gan jauna informācija noder personīgā dzīve ), kā arī interesējos par kultūru... un, protams, par geju kultūīru, bet par viņu, diemžēl, atrodu info arzemju lapās...
Bet citi cilvēki laikam maz lasa, jo viņiem ir citas prioritātes!
1234...8
© Gay.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Contacts  |   Advertise  |   Terms of Service  |  Privacy Policy  |  

Our website uses cookies. If you continue navigating we consider that you accept their use.