User
Password

Geju kultūra / 20


teleny | 07.12.2006. - 00:05:39 | Views: 32303

Latvijā, atšķirībā no citu valstu geju portāliem, nav sadaļas >>geju kultūra<<, kurā varētu uzzināt gan par mums interesējošām geju grāmatām, filmām, gan par aktuāliem kultūras pasākumiem Latvijā, kas saistīti ar geju tematiku.
Piedāvāju izmantot šo diskusiju, lai dalīties ar informāciju par visām šīm lietām. Administrators apsolīja, ka varētu arī izveidot jaunu sadaļu, ja būs daudz informācijas.
Lūgums izmantot citas diskusijas jokiem, lai šī paliktu pārskatāma tieši šim tēmu lokam.
Replies (142)
12345...8
amira | 10.12.2006. - 02:09:11

Atcerējos! Esmu redzējusi vēl vienu lesby filmu - "My Summer Of Love". Ne pārāk interesanta, bet fona mūzika - forša, sižets - pastulbs... :( Man nepatika, kā tā kruta meitene meloja nabadzīgai meitenei, kura bija iemīlējusies meitenē, kas atbauca uz laukiem pavadīt vasaru...
Viņa brālis šai filmā galīgi neiederējās...
Starp citu, plašāka informācija par filmu ir šajā lappā: http://www.mysummeroflovemovie.com/home. html
trevor | 10.12.2006. - 03:41:37

teleny, mani ieinteresēja Oskars Vailds kā personība, un es izlasīju visus pieejamos viņa darbus. Starp citu, ļoti aktuālas problēmas arī mūsu laikos. Protams, mūsdienās ir liberālāka attieksme pret homoseksuāļiem,bet ja pavērtē attiecības, kurās cilvēks tiek ekpluatēts, aklas mīlestības dēļ, kādas bija O. Vaildam.
Manuprāt pārspīlēti traģiska grāmata ir izdevusies I. Jansonei. Varbūt rakstniece domāja, ka ar sabiedrības iežēlināšanas palīdzību viņa panāks tolerantāku atttieksmi.
teleny, No jaunajām latviešu filmām varētu ieteikt kaut vai filmu "Saskarsme" . Manuprāt tur filmējās pat pāris puiši no mūsu portāla. Tā ir filma par vienas nakts attiecībām. Tā ir pagājšgad filmēta filma, kuru ekranizēja pagājšruden, bet diemžēl bija pārāk slikta reklāma.
trevor | 10.12.2006. - 14:47:39

vai mēs nevarētu izveidot kādu ftp serveri, uz kura katrs varētu augšupielādēt attiecīgas tematikas filmas? Protams, visam jābūt ar parolēm, kā teikt, slēgtai lietotāju grupai paredzētam, lai nepiekasītos autortiesību aizstāvji.
grifs | 10.12.2006. - 16:43:51

Nu jā - šķiet, te jau diskusija ir izrunāta. Viennozīmīgi jāpiekrīt, ka homoseksualos autorus izraut ārpus tautas un pasaules kultūras mantojuma nevar- tie ir tās sastāvdaļa un ta tam būs būt. taču tas ir globalais skatījums.
Ja tomēr skatāmies daudz šaurākā sektorā, tad katram cilvēkam ir kādi kritēriji, pēc kuriem viņš mākslu atsijā savā uztverē. Nu piemēram - diez vai bezrūpīgiem cilvēkiem būs tuva eksistenciālisma tēma makslā. Dažkārt kritērijs ir vienkārsi estētiskais novērtējums - piemēram, es īsti neizprotu "Kompozīciju ar melno kvadrātu" un līdzīgus darbus, toties augsti vērtēju renesanses laika mākslu. Tāpat arī homoseksuāļiem, lai arī visapkārt var būt ļoti daudz un dazādi mākslas priekšmeti, daudz kultūras pasākumu, tomēr ņemot vērā savas iekšējās izjūtas, noteikti tuva būs tā makslas un kultūras sastāvdaļa, kuru veidojuši būs citi homoseksuāļi.
teleny | 10.12.2006. - 17:29:26

trevor, es piekritu par Oskaru Vaildu. Mani īpaši uzrunāja "The picture of Dorian Gray". Tur ir viss par homoseksuāla cilvēka psiholoģiju. Lābi, ka esmu šo grāmatu izlasījis ļoti agri. Tad zināju, ko gaidīt, un ko nepieļaut manā dzīvē. Vai dzirdējāt par Vailda grāmatu ar nosaukumu "Teleny"?... ;)

Par filmām runājot, labāk dalīties ar viņu nosaukumiem un aprakstiem. Tas ko tu piedava būtu nelikumīgi, un tu laikam jau ziņi ka ar AKKA-LAA labāk nejokot!

Kas attiecas uz latviešu filmām: Kultūrkapitāla fonda mājas lapā atradu informāciju, ka tika piešķirta nauda jaunas dokumentālas filmas uzņemšanai kas būs par seksuālas minoritātes dzīvi Latvijā. Ta ka tā.
amira | 10.12.2006. - 17:55:29

Par FTP ir laba doma!
trevor | 11.12.2006. - 00:15:02

grifs, es tev nepiekrītu. Tas pats gejs vienlaicīgi var pārstāvēt divas kultūras - dominējošo - tradicionālu un homoseksuāļu subkultūru arī. Par piemēru ņemsim kaut vai apģērba kultūru. Dizaineri, kā zināms, lielākoties ir geji bet viņi lielākoties rada apģērbu heteroseksuāliem patērētājiem un tikai mazu daļu homoseksuāļiem. Protams, arī heteroseksuālis var uzvilkt attiecīgās drēbes, tomēr viņš tik un tā izskatīsies pēc heteroseksuāla .... idiņa. Katram apģērbam piestāv attiecīgā gaita, manieres. Un visiem labi zināma patiesība ir tāda, ka apģērbs maina to, kā cilvēks jūtas un izturas.
Manuprāt AKKA nedarbojas pietiekoši aktīvi. Ļoti bieži tiek pārkāptas autortiesības. Un es to tikai atbalstu. LAi gan zinu, kā tā tiek atņemta maize radošiem cilvēkiem, tomēr manuprāt mūsu tirgus situācija nav tik ideāla lai mums atrastos tik daudz godīgu patērētāju, kam šo produktu cenas nesagādātu galvassāpes.
Ja es katru filmu pirktu, tad jau sen būtu bankrotā.
Un tādām lietām kā ftp serveris nav jābūt oficiālam, bet gan pagrīdē. Un vai tad tas nav tāpat kā apmainīties ar videokasetēm? Viens nopērk, un pēc tam iedot draugiem noskatīties. Ja tas nav paredzēts peļņas gūšanā. Kā tur īsti ir ar likumiem? pagaidām tik detalizēti nepārzinu.
grifs | 11.12.2006. - 08:59:18

trevor, nu pet protams, ka homoseksuālis vienlaicīgi var atrasties divās frontēs. Tas jau nav nekas akmenī iekalts taču. Nu bet par apgērbiem kā reize es tev nu nemaz nepiekritīšu. Dizaineri rada lietas, lai tās valkātu un izmantotu visi kā viens, taču, kas attiecas uz vīriešu modi, homoseksuāļi vienmēr ir pirmie, kas aizgust dizaineru jaunās idejas un modes tendences, jo sava domāšana ir daudz brīvāki, taču nepaiet ne cik daudz, ka šīs lietas pārņem heteroseksuāļi, savukārt homoseksuaļiem ir jau uzradusies jauna modes lieta. Tā nu tas ir. Par piemēru var minēt daudzas lietas - piemēram - auskars vienā no ausīm - sākotnēji radīta izmantota ka homoseksuaļu atpazīšanas zīme, taču tagad auskarus un kādus tik viņus nenēsā turpat puse visu vīriešu. Cita lieta jau ļoti nesena ir mazās somiņas, kuras sākotnēji tika uzskatītas par ļoti gejiskām, bet tagad tie paši heteroseksuāļi, kuri kādreiz citus puisus par to ir lamajusi, paši nēsā sādas somiņas. Vēl cita lieta ir ķermeņa kults un viss ap to saistītias - piemēram - iešana uz svaru zāli un solāriju. Sevišķi jau par solāriju - ne cik ilgi atpakaļ vēl nebija pieņemt heteroseksuāļiem iet uz solāriju, uzskatot to par klaji gejisku nodarbi, bet nu jau var redzēt ne vienu vien heteroseksuāli, kurš solārijā ir pavadījis ne vienu vien stundu un kļuvis par balto melnādaino.
Nākas secināt, ka geji virza pasauli un atšķirība starp homoseksuāļu un heteroseksuāu modi un kultūru ir nevis idejā, bet gan laikā.
amira | 11.12.2006. - 10:18:58

Tātad tagad ir baigi grūti atšķirt homoseksuālu cilvēku no hetero.
murejs | 11.12.2006. - 10:50:36

"Māja pasaules malā" ir vienīgā grāmata latviešu valodā par geju tematiku??? (Vismaz vairāk neviens nenosauca)
Un visas neinteresantas??? Nu, bāc...
Nu vai ziniet... Te acīmredzot tiešām ir vajadzīga sadaļa par geju kultūru...
leben | 11.12.2006. - 13:16:42

Gay kultūras vakums,vai arī gay kultūras sākums Latvijā,ja lūkojas no citu Eiropas,pasaules valstu redzespunkta tad vakums,ja no Latvijas tad kaut kāda virzība.
Atēnai-gods un cieņa,tiešām ir labas grāmatas,ne tikai par gay tēmu,bet arī cita rakstura lasāmviela,īstenībā labākā izdevniecība vismaz man.
ps:gay kultūras izaugsmi lielā mērā vairo mozaikas organizācija,kā piemēru ņemsim gay dienu kultūras norisi,ļoti uzskatāmi sākumam,bija gan kino, izstādes,gan semināri.
Ko gan daudz mēs gribam no gay kultūras Latvijā,aizsteigties priekšā visiem-neiespējami,būt līdzvērtīgiem ar citām valstīm un viņu daudzveidību-pašlaik vēl sapņu līmenī.
Filmu saitus var atrast ārzemju lapās,un skatīties sevis izvēlēto filmu.
Latvijā tuvā nākotnē nebūs homosex saturošas filmas,tā kā tikai mieru,un elpot pilnu krūti.
Novērtēsim to kas ir un sacīsiem lielu paldies visiem tiem kas sekmē kultūras izaugsmi:*
murejs | 11.12.2006. - 13:45:47

Nesen sarunā ar vienu draugu spriedām, ka būtu interesanti uzrakstīt Latvijas geju vēstures grāmatu. Ja varētu saņemties...
teleny | 11.12.2006. - 14:12:48

Lieliskā ideja. Un būtu par ko rakstīt. Piemēram par Ulmani, par mūsdienu oligarhiem.
teleny | 11.12.2006. - 14:20:44

murej, uzraksti lūdzu tautai dažus nosaukumus. (Es esmu ieminējis arī par Oskara Vailda "Doriana Greja ģīmetne"!)
leonora | 11.12.2006. - 14:37:35

par Kārli Ulmani esu dzirdējuse, ka šamais, iespējams, esot bijis aseksuālis.
Tādi arī esot.
murejs | 11.12.2006. - 14:40:32

Kādus nosaukumus?

Ar to grāmatu es domāju tiešām vēstures grāmatu, nevis tenku brošūriņu - par oligarhiem te diez vai daudz ko būtu rakstīt...
murejs | 11.12.2006. - 14:46:19

Aaa, sapratu...

Man šķita, ka visi zina "Skrējēju", ko varētu uzskatīt par geju literatūras klasiku. Kaut arī to daudzi uzskata par ne īpaši kvalitatīvu literārās kvalitātes ziņā, ar to mēs daudzi (es sāku domāt, ka laikam tikai +/- manas paaudzes cilvēki) esam "uzauguši". Acīmredzot, daudzi tomēr nezina...
"Sapņu dejotājs" vēl... Ja nemaldos, arī "Džovanni istaba"...
gatvik | 11.12.2006. - 15:14:29

Daudzi nav skolā gājuši varbūt un nemāk lasīt!!!! Izlasīju "Skrējējs" ir O.K.!!
venuss | 11.12.2006. - 15:16:05

Geju klutūra , geju kultūra ... Vai vispār tāda ir , un vai vajag īpaši izcelt , atdalīt no vispārcilvēciskās kultūras ? Tasd jau ir atkal stāsts par tēmu - mēs esam savādāki , mēs esam labāki , mums ir sava kultūra . Un kur tad vēl apakšvirzieni - lesbiešu kultūra , transseksuāļu kultūra , ... Vai uz atšķirībām seksulaitātē jāveido kaut kāda kultūra . Tā jau vulgāri runājot var nonākt līdz Sado-mazo , nekrofilu , zoofilu u.c kultūrām .
gatvik | 11.12.2006. - 15:39:04

Imagine there’s no countries
It isn’t hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace...

12345...8
© Gay.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Contacts  |   Advertise  |   Terms of Service  |  Privacy Policy  |  

Our website uses cookies. If you continue navigating we consider that you accept their use.